Endermologie®

Η όρος Endermologie®, είναι καταχωρημένο σήμα της LPG Systems και εισήχθη ως μια υποδόρια θεραπεία για τη μείωση της κυτταρίτιδας εδώ και πάνω από μια δεκαετία. Η Endermologie® αναπτύχθηκε αρχικά στη Γαλλία στη δεκαετία του '80 για ουλές με ρικνώσεις, αν και πολλοί ασθενείς παρατήρησαν τη μείωση της περιφέρειας του σώματος και τη βελτίωση στην ποιότητα του ιστού. Από τότε, η Endermologie® έχει καθιερωθεί ως η πιο γνωστή και αποτελεσματική θεραπεία για τη μείωση του φαινομένου της φλούδας του πορτοκαλιού -κυτταρίτιδα- και τον τόνο του δέρματος.Η Endermologie® ήταν η πρώτη ιατρική θεραπεία που εγκρίθηκε από το F.D.A. για τη μείωση της κυτταρίτιδας και της περιφέρειας ενός σώματος. Η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητά της έχουν αποτελέσει το αντικείμενο πολλαπλών κλινικών ερευνών, ενώ παράλληλα πολλές τρέχoυσες μελέτες υπόσχονται ακόμα περισσότερα.


Πως λειτουργεί;

Η Endermologie® είναι μια κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τεχνική μέσω των συστημάτων της LPG που περιλαμβάνει μια μηχανική κεφαλή θεραπείας με δύο ηλεκτρονικά ελεγχόμενους κυλίνδρους και πλήρως ρυθμισμένη εισρόφηση. Το Keymodule® είναι μια φορητή και μηχανική κεφαλή θεραπείας προσαρμοσμένη στα συστήματα της LPG με 2 ειδικά σχεδιασμένους κυλίνδρους που παρέχουν τη θεραπεία Endermologie®. Αυτή η μη χειρουργική και μη επεμβατική κεφαλή δημιουργεί μια συμμετρική πτυχή δέρματος, η οποία επιτρέπει την εν τω βάθει μηχανοποίηση και κινητοποίηση του ιστού, οδηγώντας με φυσική δράση στη μείωση της κυτταρίτιδας και την απώλεια πόντων.
 Με μια ήπια ανύψωση και ένα κύλισμα του δέρματος, το Keymodule® υποκινεί το φλεβικό και λεμφικό σύστημα με σκοπό την αποβολή των τοξινών. Οι ινοβλάστες διεγείρονται με αποτέλεσμα την αύξηση του κολλαγόνου και την παραγωγή ελαστίνης για έναν αναζωογονημένο και πιο υγιή δερματικό τόνο. Φορώντας ένα κορμάκι, ειδικά σχεδιασμένο από την LPG, οι μηχανικοί κύλινδροι καλύπτουν σχεδόν όλη την επιφάνεια του σώματος και επικεντρώνονται, έπειτα, στις προβληματικές περιοχές. Η ελεγχόμενη εισρόφηση ανυψώνει ήπια και κυλά το δέρμα σας, για να κινητοποιήσει σε εν τω βάθει επίπεδα τις προβληματικές περιοχές, αυξάνοντας την υποδόρια ροή αίματος κατά 400 τοις εκατό (μετρήσεις Laser Doppler) και τη λεμφική ροή κατά 300 τοις εκατό (μετρήσεις Lymphoscintigraphy). Οι τοξίνες και οι κατακρατήσεις υγρών που προκαλούν δύσμορφίες αποβάλλονται, καθώς οι συνδετικές ίνες ελαστικοποιούνται και αποκαθίστανται. 

Η δυνατότητα των λιποκυττάρων να αποθηκεύουν και να αποβάλουν το λίπος εξαρτάται από τα νευρο-ορμονικά μηνύματα, δρώντας σε δύο τύπους υποδοχέων: τους παρακινητικούς υποδοχείς (β) και τους ανασταλτικούς υποδοχείς (α) που κατανέμονται διαφορετικά ανάλογα με την ανατομική περιοχή και το φύλο. Η εφαρμογή του Cellu M6 Keymodule και του Lipo M6 στο μηριαίο λιπώδη ιστό προκαλεί, σύμφωνα με τις κλινικές έρευνες, διέγερση των υποδοχέων (τους περισσότερο επιρρεπείς στα λιπολυτικά μηνύματα). 


Συνεδρίες με το Cellu M6 και το Lipo M6 «επανεκπαιδεύουν» στην πορεία τα λιποκύτταρα να αποβάλουν το λίπος. Μια παρατήρηση που είναι ακόμα πιό ενδιαφέρουσα δεδομένου ότι τα λιποκύτταρα, που είναι παθητικά από μεταβολικής άποψης στη μηριαία περιοχή της γυναίκας, εμφανίζονται να είναι ο κύριος αποδέκτης αυτής της «μηχανικής θεραπείας ιστού». Αυτή η μελέτη που συντονίζεται από τον καθηγητή Max Lafontan δείχνει ότι ο μηριαίος λιπώδης ιστός διεγείρεται ξεκάθαρα και η απώλεια βάρους συσχετίζεται με τη βελτιστοποίηση του φαινομένου λιπόλυσης, το οποίο είναι συχνά ανεπαρκές, ιδιαίτερα στο φαινόμενο της κυτταρίτιδας.